Oppo Find X- Wat vinden wij van het toestel?

Anno 2019 willen we steeds een grotere telefoon met een grote scherm. Zo kan je optimaal genieten van je lievelings Netflix serie of film. Veel smartphone aanbieders zoals Apple, Samsung, Huawei, Sony en diversen houden hier steeds meer rekening mee. Er blijkt maar één aanbieder het probleem serieus te nemen hebben, namelijk Oppo. Oppo heeft ongeveer een jaar geleden een unieke smartphone gebracht. In deze technologie blog bespreken wij dit toestel.

Over Oppo

Oppo, oftewel Guangdong Oppo Mobile Telecommunications Corp is een Chinees bedrijf voor consumentenelektronica en mobiele communicatie. De smartphone liefhebbers kennen de Chinese aanbieder hoogstwaarschijnlijk door de ‘Reno’ collectie. De OnePlus, samen met Huawei groeien steeds verder op de Europese markt. OnePlus is echter de dochteronderneming van Oppo.

De Oppo Find X

De Oppo Find X staat bekend om de merkwaardige camera. In de eerste instantie lijkt het alsof het toestel geen camera heeft wat overigens gewoon klopt. Oppo Find X heeft een nieuwe feature namelijk: uitschuivende camera’s. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker optimaal kan genieten van een 6,42 inch beeldscherm met een resolutie van 2340 pixels x 1080 pixels! Het beeldscherm heeft overigens een Gorilla Glass 5.

Het toestel heeft twee camera’s en het biedt de mogelijkheid om 4K 30 fps op te nemen. Daarnaast is het mogelijk om foto’s in het donker te maken. Ik moet wel toegeven dat het toestel een groot minpunt heeft, namelijk: niet stof-en waterdicht. Anno 2019 zijn we steeds meer gewend dat het toestel waterdicht is. Tevens is het moeilijk om een geschikt hoesje te vinden omdat het moeilijk is met een uitschuivende camera.

Vond je dit artikel nuttig? Dan adviseer ik om verder te kijken op technologie.nl voor soortgelijke artikelen