Sim only, wat is dat eigenlijk?

Iedereen is tegenwoordig wel in het bezit van een smartphone. Veel mensen hebben een Samsung of een iPhone, inclusief abonnement. Je hebt vast ook wel eens gehoord van sim-only abonnementen. Deze zijn het voordeligst, dus het kan de moeite waard zijn om eens te kijken of dit bij jou past. Hieronder vind je meer info over sim only abonnementen. 

Wat houdt sim only in?

Als je een abonnement voor je telefoon aanschaft, staat dat abonnement op het kleine kaartje dat je in je telefoon stopt: de simkaart. Je betaalt dan iedere maand kosten voor de combinatie van de telefoon én het abonnement. Wanneer je voor sim-only gaat, koop je alleen de simkaart, zonder telefoon erbij. De telefoon koop je dan los, of krijg je misschien wel van een vriend of kennis. Zo hoef je niet onnodig voor een telefoon te betalen terwijl je er al eentje hebt. 

Waarom zou je hiervoor kiezen?

Als je goedkoper uit wilt zijn, kun je het beste voor sim only gaan. Er bestaan speciale, voordelige sim-only abonnementen. Ook als je al een abonnement met telefoon hebt, kun je nadat je contract afloopt overstappen naar zo’n abonnement, om kosten in de toekomst te besparen. 

Ga voor een simlockvrije smartphone

Voor een sim-only abonnement heb je een telefoon nodig die simlockvrij is. Dit is vaak niet het geval bij telefoons die verbonden zijn aan een abonnement. Je wilt echter wel dat de telefoon allerlei verschillende soorten simkaarten accepteert, zodat je jouw simkaart ermee kunt gebruiken.

Vergelijk sim only abonnementen

Voordat je voor een sim only abonnement gaat, is het goed om deze eerst met elkaar te vergelijken, om zo kosten te besparen. Op websites als www.ikvergelijkonline.nl vergelijk je eenvoudig verschillende sim only abonnementen met elkaar. Vind een abonnement dat goed bij jou en je wensen en eisen past!