Wie zijn de grootste tv-providers van Nederland?

Tv

We hebben in Nederland een aantal providers die verantwoordelijk zijn voor televisie en internet. Zij krijgen echter steeds minder te doen, omdat er steeds minder naar de gewone tv-zenders wordt gekeken. Streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney + en HBO Max winnen steeds meer terrein en dit is een gevaar voor de tv-providers. Toch hoeven die bedrijven zich nog geen zorgen te maken, want het zijn zeer grote en sterke bedrijven. Wil je weten welke tv-providers de grootste zijn van Nederland? Lees dan deze blog!

KPN

KPN is één van de grootste televisie- en internetproviders van Nederland. Tot 1998 heette dit bedrijf de Koninklijke PTT Nederland NV. KPN draait al jaren gigantische winsten, in 2021 zelfs 1.300 miljoen euro. Het aantal werknemers bij KPN is sinds 2002 flink afgenomen. Waar in 2002 nog 34.900 mensen in dienst waren bij KPN, was dat in 2019 nog maar 11.248. Heb je problemen met één van je diensten van KPN? Dan is het raadzaam om de KPN klantenservice in te schakelen. Zij kunnen je helpen om je probleem op te lossen. 

Ziggo

De andere grootste televisie- en internetprovider van Nederland was Ziggo. Ziggo is ontstaan in 2017 en heeft een gigantische groei doorgemaakt. Ziggo werd razend populair vanwege het feit dat zij de rechten hadden op de Formule 1. Iedereen wilde namelijk zien hoe Max Verstappen presteerde in de Formule 1. Heb je problemen met televisie of internet van Ziggo? Dan is het verstandig om Ziggo klantenservice in te schakelen. Zij kunnen jou verder helpen met jouw probleem.