Een originele iPad in bezit? Gebruik daar dan ook de juiste kabels voor

Wanneer je de eigenaar bent van een originele iPad, dan ben je daar ongetwijfeld zuinig op. iPads zijn immers geen goedkope apparaten en laten we wel wezen, de geboden kwaliteit en mogelijkheden zijn er dan ook naar. Wie echter echt zuinig is op zijn of haar iPad hoort dan ook de originele bijbehorende kabeltjes bij te gebruiken. Dit kunnen kabels zijn van bijvoorbeeld oordopjes of een speaker, maar de belangrijkste originele iPad kabel is zonder twijfel de oplader. Hiervan is het werkelijk aan te raden een origineel exemplaar te gebruiken, en dus geen goedkoop nagemaakt model. In de volgende alinea’s leggen we uit waarom.

Originele Ipad lader

Safety first

Je zou het misschien niet verwachten, maar de keuze voor een verkeerde oplader kan grote gevolgen hebben op het gebied van je eigen veiligheid – en voor die van je huisgenoten en omwonenden. Niet zelden worden woningbranden namelijk veroorzaakt door niet deugende opladers van telefoons en tablets. Omdat deze oplader toch niet goed bij het apparaat blijkt te passen kunnen er vonkjes ontstaan, of zelfs kortsluiting. Zeker als je je opladende apparaat dan op een brandbaar oppervlak hebt liggen kunnen er al snel enorme problemen ontstaan.

Andere voordelen originele kabels

Wanneer je een originele iPad kabel gebruikt doe je dat dus ten eerste voor de veiligheid. Maar er zijn meer goede redenen om deze keuze te maken. Bij een oplader van mindere kwaliteit kan je iPad bijvoorbeeld snel beschadigd raken, ook als dit niet (gelijk) tot brand leidt. Kabels van slechte kwaliteit raken zelf trouwens ook sneller beschadigd en onbruikbaar, waardoor je ook weer snel een nieuw exemplaar nodig hebt. Bovendien laadt een verkeerde kabel vaak minder goed of minder snel op dan een originele iPad kabel.